Često postavljana pitanja

Kako da registrujem pametni sat za djecu i napravim nalog?

Preuzmite aplikaciju sa Vaše Google Play ili AppStore prodavnice. Kada otvorite aplikaciju izaberite jezik bosanski regija Europa Okeanija. Zatim odradite registraciju. ID licenca se nalazi sa zadnje strane sata – QR kod. Skenirajte QR kod za registraciju, zatim unesite Vaš email nalog, nadimak i lozinku. Lozinka mora biti od 6 do 12 karaktera (može se koristiti kombinacija brojeva i slova) zatim potvrdite Vašu lozinku. I na kraju potvrdite sa plavom tipkom “U redu.” Vaš nalog je spreman za korištenje.

Zašto ne primam tačnu lokaciju kada je dijete unutar zgrade?

iKidsWatch radi pozicioniranje pomoću LBS sistema, povezuje se sa najbližom baznom stanicom Vašeg mobilnog operatera te izračunava lokaciju na osnovu susjednih baznih stanica. Sa ovakvim računanjem, lokacija može odstupati od 5 do 500m. Najveće odstupanje u mjerenju lokacije je u zatvorenom prostoru, gdje do sata ne dopiru signali sa više baznih stanica nego se lociranje ograničava na jednu baznu stanicu.

Koliko MB mjesečno sat koristi?

Pametni sat za djecu iKidsWatch koristi oko 50 MB mjesečno.

Koju SIM karticu iKidsWatch koristi?

Mikro SIM kartica za iKidsWatch može biti od bilo kojeg operatera, da bi sat funkcionisao, sa kartice mora biti uklonjen pin kod te kartica mora imati paket interneta.

Garancija

U kom slučaju garancija vrijedi?

Garancija vrijedi dvije godine i odnosi se na kvarove ili greške nastale prilikom proizvodnog procesa. Na korištenje garancije potrebno je priložiti dokaz o kupovini. Sat ne smije imati vidljiva fizička oštećenja.

U kom slučaju garancija ne vrijedi?

▪ Ako je istekao period garancije od dvije godine
▪ Ako ne dostavite dokaz o kupovini – račun ili faktura
▪ Ako je proizvod oštećen ili ima tragove vode
▪ Ukoliko je proizvod otvaran ili popravljan od strane neovlaštene osobe / servisa